Gå med !


 

 För att bli medlem :

Alla människor som är öppna för mångfald och kulturellt utbyte kan delta i alla vår a verksamheter och är välkomna. Den årliga kostnaden för medlemskap är bara 50 kr / år. Det är mycket enkelt att bli medlem:

1) Läs och följ stadgarna för vår förening. De finns här.

2) Är du över 18 år, betalar du in medlemsavgiften på 75 kronor via banköverföring eller swish. Medlemsavgiften sätter du in på Laholm utan gränsers Bangiro nummer: 831-6069 eller swish: 123 61408 67. Du märker inbetalningen med ditt namn och personnummer/LMA nummer/födelsedata.

Är du under 18 år mailar du dina personuppgifter till laholmutangranser@gmail.com. Ange namn, födelsedata, telefonnummer och skriv att du vill bli medlem.

3) För att få information om föreningens verksamhet behöver vi kontaktuppgifter till dig. Maila dina personuppgifter till laholmutangranser@gmail.com. Ange namn, födelsedata och telefonnummer. Det finns en blankett som går att använda, den finns här.

Det går också bra att bli medlem genom att betala direkt till följande personer:

– Jenni Anna Gustafsson (Ordförande) – Telefon: 072-219 29 00.

-Siw Mehiläinen (Kassör).

 • Amneh Kisswani (vice ordförande)

OBS! Glöm inte att skriva ditt namn som meddelande till betalningsmottagaren.

Ju fler vi är, desto mer kan vi argumentera för den oerhörda kulturella rikedomen i Laholm. Föreningen är öppen för alla.

Laholm utan gränsers styrelse har antagit följande värdegrund 2016.

1.Vi vägrar all form av diskriminering av etnicitet, nationalitet, religion, politisk uppfattning, kön eller social klass.
2.LUG är folkbildande, icke-politisk, icke-religös och till för alla.
3.LUG är en social rörelse i Laholm och bygger på volontärt arbete.
4.Genom att ha roligt tillsammans får vi kraft till att skapa en hoppfull framtid.
5.Våra Medlemmars erfarenheter är vår styrka.
6. Vi möjliggör interkulturella nätverk i Laholm och bygger broar mellan människor och kulturer.

Denna värdegrund skall genomsyra hela föreningens verksamhet.

Enbart styrelsen har rätt att vägra ett medlemskap eller att utesluta en medlem som bryter mot förenings stadgar. Ett brev som motiverar beslutet kommer att skickas till den berörda personen.


Advertisements

8 Comments on “Gå med !”

 1. […] Gå med ! […]

 2. Caroline says:

  Hej!

  Vilka fantastiska människor ni är!
  Jag blir så glad när jag ser så många av mina gamla deltagare engagera sig i alla aktiviteter, hoppas ni alla må bra, Sara, Jon, Ahmed, Binnatova och Gesi! Ni ser ut att ha det jätte bra. Många kramar från Caroline som jobbade på Lernia!

 3. matbzh29 says:

  Hej !
  Vi bygger en ny websidda och den ska bli färdig nästa vecka. Om du vill bli medlem, kan du antingen vänta till nästa vecka eller så kan du besök oss på Lärcentrum. Du kan fortfarande komma och delta i aktiviterna som du tycker om innan du blivit medlem. Vi ska organisera en blomstertävlig och julpysseldag mycket snart igen. Jag ska informera om allt på bloggen inan fredag.
  Vi ses snart.
  Vänligen.
  Matthieu

 4. Mirka Wilhelmsson says:

  Hej igen!
  Nu har jag kollat in ännu mer här på sidan. Massor med spännande och inspirerande läsning, MEN jag hittar inte var /hur man betalar medlemsavgiften!!! Borde kanske stå på sidan?? Jag vill bli medlem!
  hittar inget datum för blomstertävlingen eller julpysseldagen heller. kanske på gång.?? pannkakskören låter som en rolig idé.. ja, ni verkar ha mycket härliga tankar.
  hoppas jag kan träffa er snart….föra att byta tankar och ideer.

  Mirka

 5. matbzh29 says:

  Hej Mirka !

  Tack så mycket för ditt meddelande och din entusiasm !
  Vi har byggt en förening för flera veckor sedan som kallas : Laholm utan gränser. Det är en multikulturell förening som har tre ändamål :

  1)Bygga broar och skapa mötesplatser genom kulturella aktiviteter mellan nyanlända flyktingar, andra invandrare såväl som nyinflyttade svenskar i Laholms Kommun och de redan boende i kommunen .
  2)Bryta nyanländas isolering genom att skapa sociala nätverk.
  3)Starta samarbete med andra föreningar i Laholm för gemensamma aktiviteter och socialt utbyte.

  Laholm utan gränser har tre områden : idrott, familj/ barn och yrkesliv.
  Nu organiserar vi flera aktiviteter som oftast är gratis förutom en medlemsårsavgift som kostar bara 50 kr. Det är mycket billigt därför vi vill att alla som vill bli medlem kan betala. Det är också billigt därför medlemmar organiserar själv aktiviteter (Dans med Wei Wei från Kina, Kung-fu med Levon från Libanon, Språkkurs på arabiska med Ahmed från Palestina, blomtser tävling med Kwong Ok från Syd-Korea, Julpyssla för barn med Susanne och Aleksandra från Tyskland…). Vi har många projekter som ska börja snart : skapa en filmklubb där vi kommer att organisera en debatt efter varje film (en film om ett nytt land varje vecka), matlagningskurs, Internationell kulturell festival i Knäred, badminton, rita och måla kurs, fotografikurs, fotbollsutbildning med en fotbollsklubb iLaholm, resa till olika muséer, skapa dockteatertrupp …

  Har ni andra idéer ?

  Om du vill göra något kan du först bli medlem och delta i aktiviteter som intresserade dig ! Sen kan du föreslå en ny aktivitet du skulle vilja leda. Det kan bli många olika saker men det måste vara en sak du gillar och vill dela med andra.

  Du är Välkommen att ringa mig eller Enis (Föreningssekreterare) om du behöver mer information.

  Tack igen för ditt meddelande och vi ses snart !

  Ha det bra !

  Matthieu
  Laholm utan gränser
  Koordinator

 6. Mirka Wilhelmsson says:

  Hej!
  hittade er sida idag. så fin och såå intressant!!! Har funderat mycket kring om och hur jag skulle kunna bidra med något för nyinflyttade människor här i Laholm.

  JAg är själv invandrad till Sverige som barn för många år sedan. Nu är jag nyinflyttad i staden utan några nära anhöriga,etc. JAg har förvisso språket och en del av den svenska kulturen men för övrigt är det som att börja om på nytt. Det tar ett litet tag att lära känna staden, folket och att bygga upp nya relationer.
  Så frågan är – vad finns det för behov? Vad skulle jag kunna bidra med? Är öppen för det mesta, tror jag. Stödfamilj, stödvuxen, bara en kompis,,,någon att dela tankar och erfarenheter med???? är intresserad av livet, människor,stora som små, trädgård, hantverk, mat, barn.

  hör gärna av dig,

  vänliga hälsningar
  Mirka Wilhelmsson

 7. matbzh29 says:

  Hej Margareta!
  Tack så mycket för din uppmuntran och ditt snälla meddelande. Starta ett nätverk är alltid svårt men när det finns människor från olika länder, det är ännu svårare. Men det är värt ansträngningen; Framsteg föds ur mångfald av kulturer och genom att bekräfta dess personligheter, säger Pierre Joliot, en fransk biologist.
  Dessutom vet jag att vi kan lära oss mycket från varandra. När vi pratar om integration, måste ansträngningarna komma från båda sidor. Jag vill bara hjälpa att skapa den länk mellan människor som kommer från olika kulturen och bekämpa fördomar som kan finnas.

  I september, vill jag träffa svenska människor som är intresserade av deta projekt och som tycker denna idé av mångfald och möten är viktig för invånarna i kommunen. Vi ska organisera olika små aktiviteter. Du är välkommen med din familj och dina vänner. I oktober, vill jag organisera en två dagar workshop med olika resurs-människor. Tillsammans ska vi bestämma vad föreningens uppdrag ska vara, samt mål och verksamheter för denna föreningen. Vi behöver medlemmar som kommer att välja vem som ska jobbar i styrelsen. Så välkommen till Lärcentrum !

  Jag skulle gärna träffa dig och diskutera mer om detta projekt.

  Tack igen för din uppmuntran.

  Med vänliga Hälsningar.

  Matthieu

 8. Margareta Jonsson says:

  Hej!
  Jag blev mycket glad, när jag läste artikeln om dig och dina idëer för Laholm i dagens HP. Det känns så skönt, att ibland läsa om positiva saker.
  Dina tankar om hur vi kan bygga broar mellan invandrare och svenskfödda är helt rätt. vi kan inte förvänta oss, att myndigheterna ska göra allt. Den mänskliga kontakten är viktigast av allt. Själv deltog jag och min familj i arbetet med att på bästa sätt ta emot de människor, som i början av 90 – talet kom hit från f.d. Jugoslavien. Vi blev genom Röda Korsets försorg stödfamilj (flyktingguide) åt en ung mamma och hennes två små döttrar. Den familjen tillhör än i dag våra bästa vänner.
  När vi nu ska ta emot ensamkommande flyktingbarn, måste vi se till, att vi tar hjälp av idéella organisationer, skolan och privatpersoner. Att var och en av de här pojkarna får en särskild privatperson eller familj, som de kan vända sig till och umgås med ibland på fritiden, är mycket viktigt.
  Jag och min man, som arbetar för Amnesty, har tidigare i många år arbetat som lärare på Osbecksgymnasiet. Min man har undervisat i svenska och historia och jag i engelska och tyska, Vi pratar båda lite franska, förstår bättre än vi talar. Frankrike tillhör ett av våra favoritländer att semestra i.
  Med de här raderna vill jag tala om för dig, att jag tror stenhårt på dina planer och vill gärna stötta dig på det sätt jag kan.

  Vänliga hälsningar
  Margaretha Jonsson
  PS Jag arbetar också som förtroendevald politiker och sitter i Kommunfullmäktige för Folkpartiet i Laholm DS


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s